De Vlaamse Ardennen is rijk aan erfgoed, maar dit erfgoed is niet altijd gemakkelijk zichtbaar of gekend. Erfgoed Vlaamse Ardennen en Centrum Ronde Van Vlaanderen willen het erfgoed uit de streek op een innovatieve en toegankelijke manier ontsluiten en valoriseren.


Het project loopt in 2019 en 2020, en omvat een hele reeks activiteiten.

 

Zo zullen er meerdere erfgoed fiets- en wandelroutes gelanceerd worden. De fietsroutes brengen je via podcast verhalen over erfgoed. De wandelroutes tonen op een heel gevarieerde manier allerlei mogelijke vormen van erfgoedbeleving tijdens de wandelingen in de streek.

 

We zullen een geïllustreerd boek ontwerpen over het erfgoed in de streek. Dit boek toont voor de 12 steden en gemeentes in onze streek welk erfgoed er is, en wat het betekent. Er wordt een heuse zoektocht aan gekoppeld. Zo brengt het boek je naar allerlei ongekende erfgoedplekjes. 

 

Deze plekjes verkennen we ook in het echt tijdens de erfgoedkaravaan, waarbij we elkaar, de streek en haar erfgoed nog beter leren kennen. De erfgoedkaravaan komt in jouw gemeente langs in de zomer van 2020. Meer info volgt!

Er worden een aantal dag-arrangementen samengesteld, waarbij culturele en culinaire hoogtepunten gekoppeld worden gedurende een geleid bezoek van één dag in onze streek.

 

Volgend jaar volgt een project waarbij we erfgoed, in de vorm van verhalen en film, tot een aangename virtuele beleving kneden, speciaal gericht op de oudere inwoners van onze streek.

 

We organiseren in de regio meerdere digitaliseringslabo’s, een evenement waarbij we op zoek gaan naar erfgoed dat mensen thuis koesteren. Erfgoed waarvan je vindt dat het een plekje verdient in onze digitale databank.

 

De PR-mobiel van het project promoot dit alles en is een leuke ontmoetingsplek op evenementen. Spreek ons aan als je ons ziet. Erfgoed leeft maar als het beleefd wordt!!

POSTADRES

Erfgoed Vlaamse Ardennen is een deelwerking van het intergemeentelijk samenwerkingsverband VARIANT, rond cultuur en erfgoed in de Vlaamse Ardennen.
Het postadres van de zetel is Zuidlaan 36, 9630 Zwalm.

EVA-KANTOOR

Markt 1

Zottegem

info@erfgoedvlaamseardennen.be

Ik wil de nieuwsbrief van EVA ontvangen!