Beleef Erfgoeddag in de Vlaamse Ardennen

Op zondag 28 april is het Erfgoeddag. Het ideale moment om het erfgoed van de streek te ontdekken! Het thema dit jaar is Vakmanschap en ambachten, met als leuze: ‘Hoe maakt u het?’

 

Meekijken over de schouder van de gareelmaker, de restaurateur of de metaalkunstenaar. De hete gloed voelen uit de oven van de glaskunstenaar of ceramist. Geuren opsnuiven, van vers gemaakt brood of van hop bij de bierbrouwer. Dompel je onder in de wereld van de vakman! En laat je inspireren!

 

Speur de streek af via onze overzichtskaart, of lees de details in het activiteitenoverzicht.

Ga via één van onze fietslussen op ontdekking naar heel wat activiteiten in de streek, of ga via de FARO website op zoek naar alle activiteiten in Vlaanderen.

 

EVA organiseert op erfgoeddag ook een erfgoedlab in het MUST in Ronse. Heb je erfgoedmateriaal of een verhaal over ambachten of vakmanschap, dat je graag wil delen? Kom naar het erfgoedlab, en we registeren je verhaal of digitaliseren je materiaal. We zorgen er voor dat alles mooi bewaard wordt in de erfgoedbank van de Vlaamse Ardennen.

 
 

Klik op één van de deelnemende gemeentes in de Vlaamse Ardennen voor het activiteitenoverzicht:

Brakel     Geraardsbergen     Kluisbergen     Kruisem     Maarkedal

Oudenaarde     Ronse     Wortegem-Petegem     Zottegem     Zwalm

OPENBAAR VERVOER

De Lijn schenkt elke Erfgoeddag-bezoeker een duo-dagpas. Je kan de pas hier downloaden. Geef hem op zondag 28 april aan je bus- of trambestuurder en ontdek de fraaiste cultureel-erfgoedcollecties. Zo kan je niet enkel alle deelnemende erfgoedorganisaties en -instellingen gratis bezoeken, maar reis je ook gratis heen en terug.

 

Hier lees je meer info over de dienstregeling of bel De Lijn Info op 070 220 200.

POSTADRES

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gemeentehuis van de beherende gemeente,
Zuidlaan 36, 9630 Zwalm.

Dit is het officiële postadres.

EVA-KANTOOR

Markt 1

Zottegem

info@erfgoedvlaamseardennen.be

Ik wil de nieuwsbrief van EVA ontvangen!