Erfgoeddag 2020

Erfgoeddag 2020 kon niet doorgaan omwille van het Coronavirus. Toch zijn de voorbereidingen voor deze editie, in het teken van ‘De Nacht’, niet tevergeefs.

 

We hernemen het thema van de voorziene feesteditie op 24 en 25 april 2021.

Maar wie wil, kan vanuit zijn woonkamer of vanop zijn terras toch een vleugje Erfgoeddag meepikken via de website van FARO.

Erfgoeddag 2019
erfgoedlogo2.jpg
banner_blogEGD19.png

Het thema van Erfgoeddag 2019 was Vakmanschap en ambachten, met als leuze: ‘Hoe maakt u het?’

 

Meekijken over de schouder van de gareelmaker, de restaurateur of de metaalkunstenaar. De hete gloed voelen uit de oven van de glaskunstenaar of ceramist. Geuren opsnuiven, van vers gemaakt brood of van hop bij de bierbrouwer. Dompel je onder in de wereld van de vakman! En laat je inspireren!

 

Speur de streek af via onze overzichtskaart, of lees de details in het activiteitenoverzicht.

Ga via één van onze fietslussen op ontdekking naar heel wat activiteiten in de streek, of ga via de FARO website op zoek naar alle activiteiten in Vlaanderen.

 

EVA organiseert op erfgoeddag ook een erfgoedlab in het MUST in Ronse. Heb je erfgoedmateriaal of een verhaal over ambachten of vakmanschap, dat je graag wil delen? Kom naar het erfgoedlab, en we registeren je verhaal of digitaliseren je materiaal. We zorgen er voor dat alles mooi bewaard wordt in de erfgoedbank van de Vlaamse Ardennen.

 
 

Klik op één van de deelnemende gemeentes in de Vlaamse Ardennen voor het activiteitenoverzicht:

Brakel     Geraardsbergen     Kluisbergen     Kruisem     Maarkedal

Oudenaarde     Ronse     Wortegem-Petegem     Zottegem     Zwalm

OPENBAAR VERVOER

De Lijn schenkt elke Erfgoeddag-bezoeker een duo-dagpas. Je kan de pas hier downloaden. Geef hem op zondag 28 april aan je bus- of trambestuurder en ontdek de fraaiste cultureel-erfgoedcollecties. Zo kan je niet enkel alle deelnemende erfgoedorganisaties en -instellingen gratis bezoeken, maar reis je ook gratis heen en terug.

 

Hier lees je meer info over de dienstregeling of bel De Lijn Info op 070 220 200.