Erfgoedcel Vlaamse Ardennen

De erfgoedcel wil de bewoners van de regio warm maken voor het rijke cultureel erfgoed dat zich in onze regio bevindt. Dit willen we doen in samenwerking met lokale besturen, erfgoedverenigingen en –organisaties en erfgoedenthousiastelingen.

Je kan bij de erfgoedcel terecht voor:

  • Advies rond cultureel erfgoed

  • Vrijwilligerswerk in de erfgoedsector

  • Een netwerk van erfgoedwerkers en -organisaties

  • Al jouw erfgoedvragen en -voorstellen.

Contact

CULTUREEL ERFGOED

Wat is cultureel Erfgoed?

Erfgoed is alles wat we overerven van vorige generaties en we het bewaren waard vinden. Van een oude klasfoto van je oma tot een frisse geuze. je vindt erfgoed heus niet alleen in het museum of archief. je vindt het overal om je heen. 

Erfgoed Vlaamse Ardennen richt zich op cultureel erfgoed. Dit is zowel roerend als immaterieel erfgoed. Het roerend erfgoed is het erfgoed dat verplaatsbaar is. Het gaat daarbij onder andere om beelden, boeken, archiefstukken en schilderijen. Het kan zowel om alledaagse gebruiksvoorwerpen als om waardevolle kunstwerken gaan.
Naast het roerend erfgoed zijn er ook minder tastbare overblijfselen zoals feesten, tradities, volksverhalen, lokale muziek of vakmanschap. Dit is immaterieel erfgoed. 

Erfgoed in je gemeente

Klik op de naam van de stad of gemeente om naar de portaalpagina van deze gemeente te gaan. Snuister door de erfgoedkoffers van Brakel, Geraardsbergen, Herzele, HorebekeLierde, Kluisbergen, Kruishoutem, Maarkedal, Oudenaarde, Ronse, Wortegem-Petegem, Zottegem en Zwalm.

POSTADRES

Erfgoed Vlaamse Ardennen is een deelwerking van het intergemeentelijk samenwerkingsverband VARIANT, rond cultuur en erfgoed in de Vlaamse Ardennen.
Het postadres van de zetel is Zuidlaan 36, 9630 Zwalm.

EVA-KANTOOR

Markt 1

Zottegem

info@erfgoedvlaamseardennen.be

Ik wil de nieuwsbrief van EVA ontvangen!