top of page

Vraag je subsidie voor je cultureel erfgoedproject aan!

Kan jouw cultureel erfgoedproject wel een financieel duwtje in de rug gebruiken? Dien met je vereniging een subsidiedossier in bij Erfgoed Vlaamse Ardennen. Een jury bepaalt welke projecten het cultureel erfgoed in de Vlaamse Ardennen het best promoten. Deze projecten kunnen een ondersteuning tot 1500 euro ontvangen.

Heb je interesse om een subsidie aan te vragen, lees dan aandachtig het reglement waarin je terugvindt waaraan de aanvraag moet voldoen.

De eerste stap voor het indienen van een erfgoedsubsidieaanvraag is een aanmelding. Dit is een kort voorstel van het projectidee, dat je in dit formulier invult. EVA zal gerichte feedback geven op dit projectidee, waar je bij het opstellen van het aanvraagdossier rekening kunt mee houden. Op deze manier willen we je zo goed mogelijk begeleiden bij je subsidieaanvraag.

De uiteindelijke aanvraag gebeurt via het invulformulier dat we graag ontvangen, digitaal, op info@erfgoedvlaamseardennen.be of, op papier, verstuurd naar ons postadres gericht aan EVA, Zuidlaan 36, 9630 Zwalm. 

Er zijn twee aanvraagrondes per jaar.

Voorjaar: projectidee aanmelden ten laatste op 1 maart, en je volledige aanvraag ten laatste op 1 april (poststempel geldt als bewijs bij inzendingen op papier).

Najaar: projectidee aanmelden ten laatste op 1 oktober, en je volledige aanvraag ten laatste op 1 november (poststempel geldt als bewijs bij inzendingen op papier).

Heeft je vereniging momenteel geen bijzonder project in de pijplijn zitten? Geen nood, er zijn telkens twee oproepen per jaar!

Bij communicatie over je project vermeld je het EVA-logo, en na het project ontvangen we graag een beknopt eindverslag

MUSEUM_NEG_S_07_011.jpg
bottom of page