top of page

WE KUNNEN JOUW HULP GEBRUIKEN

Wij zijn steeds op zoek naar helpende handen om onze projecten nog meer kleur te geven.

Voel je je geroepen om ons als vrijwilliger bij te staan, neem dan zeker contact met ons op.

- Meewerken aan de Erfgoedbank Vlaamse Ardennen

- Meewerken met de algemene werking van EVA

- Oproep voor medewerkers bij de inventarisatie van kerkinboedels

Meewerken aan de Erfgoedbank Vlaamse Ardennen

Oud beeldmateriaal opsporen, het graven in het geheugen van de Vlaamse Ardennen, interviews afnemen, materiaal uit het archief van een heemkring inscannen, beschrijven, digitaliseren of invoeren in de erfgoedbank, ...

Lijkt één van deze dingen wel iets voor jou? Dan kan je steeds meewerken aan de erfgoedbank! Bel of mail naar Lien Urmel, erfgoeddeskundige voor EVA.

MEER >>
Meewerken in de algemene werking van EVA

Meewerken op een evenement, EVA bekendmaken, teksten schrijven voor de website, fotograferen op evenementen, een erfgoedonderwerp uitdiepen, het erfgoed uit de streek inventariseren, ... Is één van deze dingen iets wat je aanspreekt? Of denk je aan nog iets anders? Bel of mail dan snel naar Lien Urmel, erfgoeddeskundige voor EVA en dan stippelen we plan uit voor vrijwilligerswerk op jouw maat!

MEER >>

Nu de toekomstvisies voor de kerken zijn vastgelegd in de kerkenbeleidsplannen, zoeken de kerkbesturen en gemeentes in samenspraak met de Interlokale vereniging Erfgoed Vlaamse Ardennen gedreven vrijwilligers die zich willen inzetten voor het religieus erfgoed binnen dit deel van het dekenaat Oudenaarde. Bedoeling is de collecties die in de kerken aanwezig zijn op te lijsten in een inventaris, ze te fotograferen en in te voeren in de databank www.erfgoedinzicht.be.

bottom of page