top of page

Erfgoedwandelingen: Laat je meenemen langs de mooiste hoekjes van de Vlaamse Ardennen

2021_WP-erfgoedwandeling2.png

Erfgoedwandeling Wortegem-Petegem

Ga op stap door het prachtige landschap van Petegem en Elsegem. Een reis door de tijd in de Scheldevallei, met de ErfgoedApp als digitale gids. Zonder app op stap? Download hier de brochure.

2021_MA_leeswandeling.png

Leeswandeling Maarkedal

Op de bestaande Z+ route met kunstige zitbanken zochten wij voor elk rustplekje passende proza en poëzie uit, steeds met een sterke link met de Vlaamse Ardennen. Je vind alle tekstfragmenten terug op de ErfgoedApp. Zonder app op stap? Download de folder van de Z+ route hier.

2021_KL_filosofische-wandeling.png

Filosofische
wandeling Kluisbergen

Een filosofische podcast die je kan beluisteren langsheen de Ulrich Libbrechtwandeling in Zulzeke. Deze podcast neemt je mee op een reis doorheen het filosofisch werelderfgoed en laat je op een bijzondere manier stilstaan bij natuur en landschap. Zonder app op stap? Download de folder hier of volg de pijlen vanaf de kerk van Zulzeke.

2021_ZW-wandeling-beerlegem.png

De schat van Beerlegem

Je duikt in het verleden tijdens deze wandeling via de ErfgoedApp langs het oude Merovingisch grafveld van Beerlegem. Met leuke opdrachtjes onderweg en een prachtige route langs de Munkbosbeekvallei.

Wees zacht tegen de koeien en laat geen afval achter.

Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Zonder app op stap? Hier kan je een mooi invulblaadje downloaden.

2021_ZO-wandeling_edited.jpg
Op stap

Stadswandelingen

Binnenkort meer nieuws!

ErfgoedApp
Schermafbeelding 2021-04-30 om 21.29.08.

Nog meer erfgoedroutes?

Op de website beleeferfgoed.be staat alle info over erfgoed voor toerist en recreant gebundeld voor de regio Vlaamse Ardennen en Leie-Schelde

‘Erfgoed kleurt de Vlaamse Ardennen’ is de een plattelandsproject van Erfgoed Vlaamse Ardennen en partners.

Erfgoed Vlaamse Ardennen is een samenwerking tussen de steden en gemeenten Brakel, Geraardsbergen, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruisem, Lierde, Maarkedal, Oudenaarde, Ronse, Wortegem-Petegem, Zottegem en Zwalm.

Met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen en van Vlaanderen.

banner PDPO.JPG
bottom of page