top of page

Samenwerken rond erfgoed in de Vlaamse Ardennen

 

Zottegem is één van de dertien gemeenten in het samenwerkingsverband Erfgoed Vlaamse Ardennen (EVA). Op deze pagina vind je allerlei informatie over cultureel erfgoed in de gemeente Zottegem en links naar lokale verenigingen.

Wil je meer weten over het samenwerkingsverband Erfgoed Vlaamse Ardennen? Je vind alle informatie op de website erfgoedvlaamseardennen.be

Erfgoedbank
Zottegem

Hier komt het verhaal van onze streek tot leven!

Centrum Voor Streekgeschiedenis

Snuister in de rijke collectie van het Centrum voor Streekgeschiedenis

Collectie in de kijker: Postkaarten

Postkaartjes over Zottegem en deelgemeente van de jaren 1880 tot 1930.

Cultureel erfgoed in Zottegem

De stad Zottegem draagt erfgoed hoog in het vaandel. Als Egmontstad geldt dat uiteraard voor Lamoraal-gerelateerd erfgoed, met een Egmontkamer, de grafkelder met beeldbepalende koepel en de Egmontschilderijen in de raadzaal van het stadhuis. Maar er zijn ook het Kasteel van Egmont – met archeologische site – en de twee Egmontstandbeelden.

 

Naast het Museum voor Folklore en het Stoomketelmuseum heeft de stad met het Centrum voor Streekgeschiedenis een erfgoed en erfgoeddocumentatiecentrum dat de ruime regio bedient.

Zottegem heeft een bijzonder uitgebreid aantal beschermde monumenten en de vele huldeplaquettes die naar de beide Wereldoorlogen refereren worden gekoesterd.

Het is bepaald geen toeval dat het Administratief Centrum in de voormalige gebouwen van de Sanitary Underwear Company werd gehuisvest. Erfgoed ten top.

bottom of page